Vad är factoring

Undrar du vad factoring är för något?

Factoring definieras oftast som ett samlingsbegrepp för fakturaköp och fakturabelåning.

Enkelt förklarat är factoring en lösning för företag som vill få pengarna för sina fakturor snabbare, och inte vill vänta på den vanliga betaltiden som är allt från 15-120 dagar.

Med factoring kan företaget belåna eller sälja sina fakturor till ett factoringbolag. Factoringbolaget ger företaget det fakturerade beloppet snabbt, oftast inom några dagar. Factoringbolaget tar ut en ränta och oftast en avgift för denna tjänsten.

På Geldson är vi specialiserade på factoring och hjälper dig gärna om du vill ha mer information och kanske få ett prisförslag. Varmt välkommen till Geldson!

Vill du bli kontaktad om att factoring?

På Geldson är vi experter på factoring och vi hjälper dig gärna. Du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller om du vill ha en offert. Under kontorstider kan du även chatta med oss genom den lilla bubblan nere till höger.

  • Vill du veta mer?

    Vill du veta mer om hur vi på Geldson kan hjälpa dig? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Du kan även kontakta oss i chatten eller ringa 010 150 81 98. Varmt välkommen till Geldson!
    Därför behöver vi att du samtycker till vilka syften vi får lov att behandla dina personuppgifter.
  • Läs i vår policy hur vi behandlar personuppgifter

Factoring så funkar det

Läs mer om hur det fungerar med factoring hos Geldson. Vi har inget krav på hur många fakturor eller för hur mycket som du måste sälja.

Vid godkänd ansökan har du dina pengar på kontot inom 24 timmar, oftast snabbare. Har du redan ett avtal för factoring hos någon annan? Inga problem, skicka det till oss så gör vi vårt bästa för att prismatcha.