Sälja fakturor hur funkar de

Undrar du över hur det funkar att sälja fakturor?

Då har du hittat rätt 😊 Vi på Geldson köper både enskilda fakturor och på återkommande basis från både små, medelstora och stora bolag.

Därför säljer man ofta sina fakturor

När företag säljer sina fakturor är de oftast ute efter att frigöra kapital snabbt. Kapital som de kanske behöver för att investera och utveckla sin verksamhet, eller för att täcka en tillfällig likviditetsbrist.

Processen för att sälja fakturor

Processen ser oftast ut som så att företaget tar kontakt med ett så kallat factoringbolag som köper fakturor. Bolaget gör en utvärdering av det säljande bolaget med avseende på bland annat kreditscore. De tittar även på mottagaren av fakturan. All denna information väger in i en bedömning om factoringbolaget vill köpa fakturan, samt vad deras arvode blir.

Arvodet för fakturaköp

Arvodet för fakturaköp brukar bestå av en fast administrativ avgift + en procentuell del av det fakturerade beloppet. När en kund är godkänd så betalar factoringbolaget ofta ut beloppet inom 24 timmar till säljaren (minus avgifter). Sedan tar factoringbolaget hand om att skicka ut fakturan.

Två vanliga varianter när man säljer sina fakturor

Kanske har du hört talas om fakturaköp med eller utan regress. Detta är två alternativ som ofta påverkar priset en aning. När du säljer dina fakturor utan regress kostar det oftast en liten slant extra, men fördelen är att factoringbolaget tar över kreditrisken. Säljer du dina fakturor med regress så ligger kreditrisken kvar hos dig. Detta är ofta inga problem om du känner dina kunder och vet att de betalar.

Vill du bli kontaktad om att sälja fakturor?

På Geldson är vi experter på fakturaköp och vi hjälper dig gärna. Du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller om du vill ha en offert. Under kontorstider kan du även chatta med oss genom den lilla bubblan nere till höger.

  • Vill du veta mer?

    Vill du veta mer om hur vi på Geldson kan hjälpa dig? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Du kan även kontakta oss i chatten eller ringa 010 150 81 98. Varmt välkommen till Geldson!
    Därför behöver vi att du samtycker till vilka syften vi får lov att behandla dina personuppgifter.
  • Läs i vår policy hur vi behandlar personuppgifter

Sälja fakturor så funkar det

Läs mer om hur det fungerar när du säljer dina fakturor till oss på Geldson. Vi har inget krav på hur många fakturor eller för hur mycket som du måste sälja.

Vid godkänd ansökan har du dina pengar på kontot inom 24 timmar, oftast snabbare. Har du redan ett avtal för att sälja fakturor till någon annan? Inga problem, skicka det till oss så gör vi vårt bästa för att prismatcha.