Fakturaköp hur fungerar det

Undrar du över hur fakturaköp fungerar?

Vi berättar gärna mer om hur fakturaköp fungerar. Oftast använder företag det företag det för att snabbt få tillgång till pengar. Det kan vara att de behöver pengar för att göra en investering i sitt företag eller att täcka tillfälliga oförutsedda utgifter.

Fakturaköp enkelt förklarat

Fakturaköp innebär förenklat att ett företag säljer sina fakturor till ett fakturaköpsbolag. Detta bolag betalar sedan ut pengarna till det säljande bolaget, så att de slipper vänta på att kunden ska betala fakturan. För denna tjänst tar fakturaköpsbolaget ofta ut en administrativ avgift samt en procentsats av det fakturerade beloppet.

Vad krävs för fakturaköp?

Fakturaköpsbolaget gör en utvärdering av det säljande bolagets kreditvärdighet, men de undersöker även bolaget som står som mottagare av fakturan. Om fakturaköpsbolaget godkänner bolagen, så kommer de ge ett erbjudande till det säljande bolaget. Vid godkännande så tar fakturaköpsbolaget över och skickar ut fakturan, och betalar ut pengarna till det säljande bolaget.

Om du vill veta mer om fakturaköp och hur det fungerar, så kan du läsa vidare eller ta kontakt med oss så berättar vi mer. Varmt välkommen till Geldson!

Vill du bli kontaktad om att fakturaköp?

På Geldson är vi experter på fakturaköp och vi hjälper dig gärna. Du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller om du vill ha en offert. Under kontorstider kan du även chatta med oss genom den lilla bubblan nere till höger.

  • Vill du veta mer?

    Vill du veta mer om hur vi på Geldson kan hjälpa dig? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Du kan även kontakta oss i chatten eller ringa 010 150 81 98. Varmt välkommen till Geldson!
    Därför behöver vi att du samtycker till vilka syften vi får lov att behandla dina personuppgifter.
  • Läs i vår policy hur vi behandlar personuppgifter

Fakturaköp så funkar det

Läs mer om hur det fungerar med fakturaköp hos Geldson. Vi har inget krav på hur många fakturor eller för hur mycket som du måste sälja.

Vid godkänd ansökan har du dina pengar på kontot inom 24 timmar, oftast snabbare. Har du redan ett avtal för fakturaköp hos någon annan? Inga problem, skicka det till oss så gör vi vårt bästa för att prismatcha.