Factoring fördelar och nackdelar

Vilka är för- och nackdelarna med factoring?

Som med allt så finns det för- och nackdelar. Och factoring är inget undantag. Men använder man factoring för rätt syften så kan det vara en lösning som hjälper dig att skala och utveckla din affärsverksamhet, eller hjälpa dig genom en passage av likviditetsbrist.

Använder du factoring för rätt syfte så är egentligen den enda nackdelen att du inte får hela ditt fakturerade belopp. Factoring-bolaget som du belånar eller säljer din faktura till måste ju ta betalt för sin tjänst. Detta görs oftast genom en viss procent på fakturabeloppet samt avgifter. Du får alltså inte
ut hela det fakturerade beloppet. Men om du som vi tidigare nämnt använder factoring för att frigöra kapital för att växa din verksamhet eller lösa en tillfällig likviditetsdipp, så är kostnaden försumbar.

På Geldson köper vi gärna dina fakturor, och har du redan ett avtal hos någon annan så kan vi prismatcha det.

Vill du bli kontaktad om att factoring?

På Geldson är vi experter på factoring och vi hjälper dig gärna. Du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller om du vill ha en offert. Under kontorstider kan du även chatta med oss genom den lilla bubblan nere till höger.

  • Vill du veta mer?

    Vill du veta mer om hur vi på Geldson kan hjälpa dig? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Du kan även kontakta oss i chatten eller ringa 010 150 81 98. Varmt välkommen till Geldson!
    Därför behöver vi att du samtycker till vilka syften vi får lov att behandla dina personuppgifter.
  • Läs i vår policy hur vi behandlar personuppgifter

Factoring så funkar det

Läs mer om hur det fungerar med factoring hos Geldson. Vi har inget krav på hur många fakturor eller för hur mycket som du måste sälja.

Vid godkänd ansökan har du dina pengar på kontot inom 24 timmar, oftast snabbare. Har du redan ett avtal för factoring hos någon annan? Inga problem, skicka det till oss så gör vi vårt bästa för att prismatcha.