Factoring betyder

Vad betyder factoring?

Det råder olika åsikter kring vad Factoring egentligen betyder. Vår definition är att det är ett samlingsbegrepp som innehåller både formen fakturaköp och fakturabelåning.

Enkelt förklarat innebär det att ett företag säljer sin kundfordran till ett så kallat factoringbolag. Fördelen är att företaget får det fakturerade beloppet mycket snabbare, oftast inom någon dag.
Kostnaden för denna tjänst är oftast ett procentbelopp av det fakturerade beloppet samt en administrationsavgift.

På Geldson erbjuder vi båda varianterna av factoring till konkurrenskraftiga priser. Har du redan ett avtal inom factoring? Då kan vi prismatcha det!

Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer om hur factoring fungerar och om det skulle vara en lösning för ditt företag.

Vill du bli kontaktad om att factoring?

På Geldson är vi experter på factoring och vi hjälper dig gärna. Du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller om du vill ha en offert. Under kontorstider kan du även chatta med oss genom den lilla bubblan nere till höger.

  • Vill du veta mer?

    Vill du veta mer om hur vi på Geldson kan hjälpa dig? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Du kan även kontakta oss i chatten eller ringa 010 150 81 98. Varmt välkommen till Geldson!
    Därför behöver vi att du samtycker till vilka syften vi får lov att behandla dina personuppgifter.
  • Läs i vår policy hur vi behandlar personuppgifter

Factoring så funkar det

Läs mer om hur det fungerar med factoring hos Geldson. Vi har inget krav på hur många fakturor eller för hur mycket som du måste sälja.

Vid godkänd ansökan har du dina pengar på kontot inom 24 timmar, oftast snabbare. Har du redan ett avtal för factoring hos någon annan? Inga problem, skicka det till oss så gör vi vårt bästa för att prismatcha.